المقادير :
2سمكة كبيرة .
بقدونس .
كسبرة خضراء.
1جزرة مبشورة .
5لمونات معصورة .
معلقة كبيرةكمون .
معلقتين توم مفروم.
معلقة ملح او حسب الرغبة .
نصف معلقة صغيرة زنجبيل بودرة.
معلقة صغيرة فلفل شطة وبهار.
1حبة بطاطس مقطعة مربعات صغيرة .
معلقتين صلصة كبيرة .
الطريقة :
نخلط التوم والكمون والملح والفلفل والليمون والزنجبيل والبهار .
نقطع البقدونس والكسبرة قطع صغيرة ونخلطهم مع الخلطة .
نتبل السمك بالخلطة ونتركه فى الثلاجة يوم .
ثم نبشر الجزرة ونقطع حبة البطاطس.
ونضعهم على السمك المتبل .
ونفرد التتبيله بداخل وخارج السمك .
نضع معلقة واحدة صلصة .
ثم نضعة فى الفرنعلى درجة حرارة 150 .
ونتركة تلت ساعة ثم نخرجة ونقلب كل سمكة الراحة ثم نضع معلقة الصلصة .
ثم نتركة حتى يطيب .
ويقدم مع الرز والطحينة .
طبعا ريحة وطعم مفيش بعد كدة.
وبالهنا والشفا
الخميس، 5 نوفمبر 2009
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق